plus minus gleich

Solutii complexe pentru compensarea energiei electrice reactive

Email Imprimare PDF

Pentru companii ce folosesc echipamente si dispozitive electrice mari, motoare, masini unelete, etc., trebuie avut in vedere procesul de compensarea energiei electrice reactive. Compensarea energiei electrice reactive poate aduce economii de pana la 15% din totalul facturii lunare si mai mult decat atat, investitiile facute catre aceasta directie se amortizeaza in cateva luni.

Energia reactiva este necesara magnetizarii sau polarizarii motoarelor, ea nu se consuma efectiv cum este cazul energiei active, ci, datorita inductantelor (bobinelor) din circuit este doar un element de du-te-vino intre furnizorul de energie electrica si consumator. Cu toate acestea este facturata si apare evidentiata pe factura cu consumul de energie.

Prin folosirea unor echipamente auxiliare si a unor baterii de condensatori este posibil ca energia reactiva sa "ramana" intre portile consumatorului, astfel incat sa nu mai apara consum inregistrat din acest punct de vedere la furnizor. Deci compensarea energiei electrice poate fi luata in calcul pentru reducerea de costuri lunare, mai ales ca la producator, in functie de orele zilei cand este consumata, in functie de regimul de functionare, si inca de cativa factori, ponderea energiei reactive se regaseste intre 10 si 50 %.

Retineti: Contractual garantam beneficiarilor nostrii faptul ca echipamentele necesarea pentru compensarea energiei reactive ce trebuie montate se amortizeaza in cateva luni.